Dat het van belang is om magnesium in voldoende mate tot ons te nemen spreekt voor zich, maar waar zit magnesium in? Dit elementaire mineraal hebben we dagelijks nodig in onze voeding. Voor mannen geldt een gemiddelde behoefte van 300 tot 350 milligram, vrouwen kunnen volstaan met 250 tot 300 milligram. Het is daarom goed om te weten waar magnesium in zit, zodat we er niet tekort, maar ook niet teveel van binnen krijgen. Een teveel heeft namelijk ook een remmend effect op bepaalde processen in het lichaam. Het lijkt een hele opgave te zijn om de juiste dosering binnen te krijgen via voeding, maar gelukkig bestaat er Optimal Magnesium, waarmee een eventueel tekort eenvoudig kan worden opgevangen.
Magnesium in voeding
Dat magnesium in voeding zit, is voor de meeste mensen geen verrassing. Maar welke voedingsproducten leveren ons de benodigde hoeveelheid? Dat zijn voornamelijk groene bladgroenten, graanproducten, pinda’s en noten, avocado’s, bananen, pruimen, abrikozen, frambozen, bonen en volle rijst. Ook soja producten, zaden, zonnebloemputten, kokos en schelpdieren bevatten magnesium. Drinkwater kan, afhankelijk van de hardheid van het water, ook een belangrijke bron van magnesium zijn. Het is aan te raden om altijd enkele van deze voedingsmiddelen op het menu te houden. De vraag die altijd blijft bestaan is: waar zit magnesium in?