Om een B12 tekort op te lossen zijn  er verschillende methoden. Vaak is er sprake van acute klachten die zo snel mogelijk verholpen moeten worden voordat deze verergeren. Een B12 tekort oplossen behoord dus zeker tot de mogelijkheden.

Vitamine B12 injecties

Wanneer er sprake is van een vitamine B12 tekort, kan dit leiden tot een bleke huidskleur, algehele zwakte en een constant gevoel van vermoeidheid. Deze en andere klachten kunnen soms jarenlang aanhouden zonder dat de oorzaak ervan wordt gevonden. Wanneer eenmaal is geconstateerd dat het gaat om een tekort aan vitamine B12 kunnen periodieke injecties uitkomst bieden. Indien er sprake is van een verminderde opname van vitamine B12 door het lichaam worden door artsen meestal dergelijke injecties voorgeschreven. Als de oorzaak van de verminderde opname niet kan worden weggenomen, bestaat de kans dat de patiënt zijn leven lang deze injecties toegediend moet krijgen. Dit is nodig om een B12 tekort oplossen mogelijk te maken.

Dosering van vitamine B12

Gewoonlijk worden vitamine B12 injecties toegediend met een frequentie van twee maal per week gedurende de eerste vijf weken. Daarna kan deze frequentie meestal via een maal per week geleidelijk worden afgebouwd tot een maal per maand of zelfs een maal per twee maanden. Het wordt afgeraden om, indien een levenslange toediening van vitamine B12 injecties vereist is, de frequentie te verlagen tot een langere termijn dan twee maanden. Wanneer het gebrek aan vitamine B12 van tijdelijke aard is, kan dit met zuigtabletten worden opgelost. Cleanfoods B12 bevat maar liefst 8.000 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine B12. Een tekort kan daarmee snel worden weggewerkt, terwijl een eventueel overschot het lichaam automatisch langs de natuurlijke weg verlaat. Liever het zekere voor het onzekere, nietwaar…?