Bij de keuze voor een B12 product is het van belang voor een natuurlijke vorm te gaan. Deze wordt zonder negatieve bijwerkingen door het lichaam geaccepteerd. Kies het beste voor je lichaam, lees in dit artikel alles over een de natuurlijke vorm van vitamine B12 van Cleanfoods.

Methylcobalamine

Er bestaan voedingssupplementen die voor het lichaam een bron zijn van natuurlijke vitamine B12, namelijk methylcobalamine. Vitamine B12 wordt, vanwege de aanwezigheid van het metaal kobalt, ook wel cobalamine genoemd en bestaat in verschillende vormen. Al deze vormen kunnen in het lichaam worden omgezet naar methyl- of deoxyadenosylvormen, die nodig zijn als cofactoren van een aantal belangrijke enzymen. Methylcobalamine in zuigtabletten is dus al omgezet naar de juiste vorm en is daarom in het lichaam direct werkzaam. Cleanfoods B12 bevat 50% methylcobalamine in een hoge dosis en geeft het lichaam daarmee een echte B12-boost.

Adenosylcobalamine

De tweede actieve vorm van natuurlijke vitamine B12 is adenosylcobalamine, ook wel dicobenside genoemd. Ook deze vorm van cobalamine is gelijk aan de vormen zoals die te vinden zijn in ons voedsel en kan dus in het lichaam direct zijn werk doen. We spreken daarom van natuurlijke of biologische vitamine B12. Naast methylcobalamine bevat Cleanfoods B12 ook 50% van deze adenosylcobalamine. Daarmee heeft het product de beide werkzame vormen van vitamine B12 in zich. Het gebruik van de zuigtabletten levert dus snel een vergroting van de hoeveelheid vitamine B12 in de bloedbaan op, waardoor lichamelijke en psychische klachten zullen afnemen.