Bijzondere bacterie

In Rusland is een bijzondere bacterie ontdekt van maar liefst 3,5 miljoen jaar oud. Op zich nog geen schokkend nieuws, maar deze bacterie lijkt bijzondere krachten te hebben. Bij proeven die op muizen werden uitgevoerd werd een opmerkelijk resultaat bereikt. Oude muizen werden weer energiek en gingen zich zelfs weer voortplanten! Zou dit de sleutel naar het eeuwige leven zijn?

Wetenschappers injecteren zichzelf

Inmiddels hebben de wetenschappers, een team dat onder leiding staat van Anatoli Brouchkov, de bacterie ook bij zichzelf geïnjecteerd. Ze stellen dat dit volstrekt ongevaarlijk is, er zou geen enkel negatief effect geconstateerd zijn. Sterker nog, er is alleen maar goed nieuws te melden. De wetenschappers worden energieker van de bacterie. Ze werken langer door en Brouchkov zelf liet al weten dat hij inmiddels al twee jaar geen griep meer heeft gehad. Men onderzoekt nu hoe het mogelijk is dat deze bacterie zich miljoenen jaren heeft kunnen handhaven in grond die permanent bevroren is geweest.

Niet voor het eerst

Het is overigens niet de eerste keer dat zulke oude bacteriën gevonden worden. Bepaalde gebieden op aarde ontdooien langzaam maar zeker door de globale opwarming, met als gevolg dat de bacteriën die er leven nu pas worden ontdekt. Er zijn intussen al wetenschappers die in reactie hebben gezegd dat deze bacteriën wel eens de sleutel tot het eeuwige leven zouden kunnen bevatten, omdat ze beschikken over het vermogen om cellen te regenereren.