075 230 00 52 | KLANTENSERVICE
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Geen woorden, maar daden

Heeft je tienerzoon of -dochter last van overgewicht? Zorg er dan voor dat je zelf het goede voorbeeld geeft. Eet gezond en neem voldoende beweging, zodat je kind jouw gezonde leefpatroon gaat kopiëren. Probeer niet om je kind verbaal onder druk te zetten, want dat blijkt juist een averechts effect te hebben!

Vanaf het moment dat ze geboren werden, zien je kinderen jou in alles als hun voorbeeld. Ze kopiëren je gedrag, of dat nu goed is of slecht. Wanneer je er zelf een slecht leefpatroon op nahoudt, met ongezond eten en onvoldoende beweging, is voor je kinderen de neiging groter om net zo ongezond te gaan leven. Wil je dat vervolgens bijsturen door ze onder druk te zetten, dan kan dat ertoe leiden dat ze een vertekend beeld krijgen van hun eigen lichaam. Het spreekwoord 'Goed voorbeeld doet goed volgen' is hier van toepassing. Een studie aan de Curtin University in Australië toont aan dat kinderen, van wie de ouders hun leefstijl verbeterden, na verloop van tijd zelf ook een lichaamsgewicht hadden dat beter in verhouding is.

Het onderzoek duurde ruim een jaar. Gedurende deze periode werd een groep van honderd tieners door de onderzoekers gevolgd. Het was al langere tijd bekend dat het gedrag van de ouders bepalend is voor het gedrag van tieners, maar nu werd voor het eerst op basis van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het leefpatroon van de ouders een directe invloed heeft op de BMI (body mass index, een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte). Gebleken is dat de kinderen van ouders met een slecht eet- en beweegpatroon zelf ook meer lichaamsgewicht kregen of, in het meest gunstige geval, op hetzelfde gewicht blijven. De groep met ouders die een gezonde leefstijl aannamen kreeg een lager of normaal BMI.

Met name het feit dat een verbale druk uitoefenen op de kinderen geen of zelfs een averechts effect heeft, verbaasde de onderzoekers. Mogelijk houdt dit verband met het feit dat kinderen in de tienerleeftijd de neiging hebben om zich zelfstandig te willen gedragen en zich afzetten tegen de 'regels' van hun ouders. Met andere woorden; ze luisteren niet zo goed naar wat je zegt, maar ze nemen intussen nog wel je gedrag voor een belangrijk deel over. Door zelf gezond te leven, kan dat een impuls geven aan het zelfvertrouwen van jd kinderen. Wil je het goede voorbeeld geven aan je kinderen? Doe ongezonde snacks dan de deur uit, serveer geen toetje na het avondeten en maak eens wat vaker een wandeling.

1 feb. 2016 23:48:18 door Raimond Bos Afvallen en dieët
december

Gezond blijven eten tijdens de feestdagen

De decembermaand wordt over het algemeen als een heel gezellige maand gezien. Naast de traditionele feestdagen worden er eindejaarsetentjes georganiseerd, recepties gegeven en komen families vaker bijeen om gezellig samen te tafelen. Daarmee is het misschien wel de gezelligste, maar vaak niet de gezondste maand van het jaar. Hoe kun je de vele verleidingen weerstaan en de maand een beetje gezond doorkomen...?

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je eetpatroon al gezond is in de aanloop naar de feestdagen toe. Het verdient aanbeveling om juist in de periode voorafgaand aan de kerstdagen extra te letten op wat je eet. Zitten daar veel ongezonde dingen bij...? Stop daar dan tijdig mee, gooi het roer om en leef gezonder. Wanneer je een tijdje zonder ongezonde snacks geleefd hebt, daalt de behoefte om naar dergelijke gemaksproducten te grijpen. Zo zul je tijdens de feestdagen minder moeite hebben om het vele ongezonde voedsel dat je voorgeschoteld wordt aan je voorbij te laten gaan. Overigens, steeds meer mensen zijn zijn ervan bewust dat je ook heel lekker gezond kunt koken, dus lang niet alles wat je aangeboden wordt wanneer je ergens op bezoek bent, is ongezond.

Krijg je gasten en ga je boodschappen doen voor het (kerst)diner...? Probeer dan zo goed mogelijk in te schatten wat je precies nodig hebt. Zo voorkom je dat je meer gaat eten dan waar je behoefte aan hebt. Hou je toch veel over...? Geef dan alle gasten wat lekkers mee naar huis. Je bent namelijk al snel geneigd om dingen die over blijven zelf te gaan opeten. Hoe meer dat is, hoe ongezonder je eetpatroon meestal wordt in de dagen na het gezellige samenzijn. Haal je wat lekkers in huis voor tussendoor, zoals pepernoten, stukjes kaas of oliebollen? Neem dan niet teveel mee...! Het is beter om later nog eens terug te gaan naar de winkel dan meteen voor de hele maand in te slaan. De verleiding om iets te gaan opeten is groter wanneer je het in voorraad hebt.

Wees niet te streng voor jezelf. Geniet gerust van een uitgebreid kerstdiner en eet gerust een paar oliebollen tijdens de jaarwisseling. Van die twee avonden zul je niet direct enorm veel zwaarder worden. Let natuurlijk wel een beetje op wat je eet en beperk het 'zondigen' tot deze twee avonden. Wanneer je er voor kiest om bovendien de volgende dag een 'balansdag' te houden, met bijvoorbeeld alleen groente- en fruitsappen, water en een lichte maaltijd, zoals een frisse salade, dan ben je helemaal goed bezig. Je hoeft je dan echt geen zorgen te maken. Probeer vooral te genieten van de feestdagen. Ook lekker eten hoort daarbij. Wanneer je jezelf iets niet toestaat, is de drang om het toch te doen vaak juist groter. Voorkom dat, eet bewust en met mate.

12 dec. 2015 22:25:18 door Raimond Bos Afvallen en dieët
Afvallen

De meest gemaakte fouten bij afvallen

Heb je last van overgewicht? Zou je wat kilo's kwijt willen? Zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd aan de strijd begint, want veel mensen maken 'beginnersfouten' die vaak juist een averechts effect hebben en onze gezondheid ondermijnen. Verantwoord afvallen kan heel goed tot het gewenste resultaat leiden, maar alleen als je een aantal belangrijke punten in ogenschouw neemt.

Voorkom het jojo-effect

balans

In korte tijd veel gewicht verliezen door het aantal calorieën te beperken is geen goed idee. Het zogenoemde crashdieet zorgt ervoor dat je vocht en spiermassa verliest, waardoor je uiteindelijk in een soort jojo-effect beland. Niet handig, want ten eerste kom je daardoor snel weer aan en ten tweede zal het in veel gevallen daarna nog veel lastiger zijn om opnieuw af te vallen. Niet doen dus! Ook kun je beter geen speciale afslankpillen gebruiken. Sommige middelen kunnen zelfs schadelijk voor je lichaam zijn. Raadpleeg in elk geval altijd eerst een arts voordat je naar dergelijke middelen grijpt.

Train niet te fanatiek

Dat overdaad schaadt, weten we allemaal. Het is daarom ook niet verstandig om heel fanatiek te gaan trainen. Wanneer je niet gewend bent om te sporten, is het beter om dat geleidelijk op te bouwen. Geef je lichaam de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen, dus stap niet meteen vijf keer in de week de sportschool binnen. Het is beter om te kiezen voor een ritme dat je goed en lang kunt volhouden, dan een te intensieve training te volgen waarbij je na enkele weken alweer moet afhaken omdat het uiteindelijk te zwaar voor je wordt. Wanneer je een uitgebalanceerd schema hanteert, gaat het je vast wel lukken om het permanent in te passen.

Zoek naar de balans

Niet alleen in het sporten, maar ook in alle andere dingen moet je de juiste balans proberen te vinden. Probeer jezelf niet keihard alles te ontzeggen waarvan je voorheen zo genoot. Af en toe een koekje, dat mag best. Zolang het maar 'af en toe blijft' en dus geen dagelijkse gewoonte wordt. Sta bewust stil bij wat je eet. Realiseer je dat elk pondje door het mondje gaat en dat elke snack. hoe klein ook, weer verbrand zal moeten worden in je lichaam en dat kost extra moeite. Wees kritisch en eerlijk voor jezelf, niet te hard maar zeker ook niet te zacht. Het blijft een kwestie van wilskracht om precies datgene te doen waarvan je weet dat het de beste keuze is.

Weg met die weegschaal

Het is zinloos om elke dag op de weegschaal te gaan staan. Sommige mensen willen elke dag resultaat zien om het afvallen te kunnen volhouden. Laten we je gelijk maar uit de droom helpen, dat gaat niet lukken. Er zullen waarschijnlijk dagenlang geen concrete veranderingen zichtbaar zijn, maar juist dan is het zaak om de ingezette koers te blijven volgen. Wanneer je de neiging hebt je blind te staren op de cijfers van de weegschaal, kan dit een demotiverend effect hebben. Beter is het om bijvoorbeeld eens per kwartaal wat foto's van jezelf te (laten) maken in ondergoed. Neem er drie; eentje van voren, eentje van achteren en eentje van opzij. Door de nieuwe foto's te vergelijken met die uit een vorige sessie, ga je de verschillen vast wel zien!

9 nov. 2015 23:43:01 door Raimond Bos Afvallen en dieët

Vitamine b12 is essentieel voor iedereen maar zeker voor veganisten, een tekort aan vitamine B12 kan lijden tot ernstige aandoeningen. Het ziektebeeld dat kan ontstaan bij een B12 tekort is een lijst aan klachten en symptomen.
Hoe ontstaat een B12 tekort bij veganisten en hoe kunnen ze dit tekort aanvullen?

B12 voor veganisten

Veganisten onthouden zich van het gebruik van dierlijke voedingsmiddelen. Juist via die voedingsmiddelen krijgt de mens zijn benodigde hoeveelheid vitamine B12 naar binnen. Een tekort aan vitamine B12 is daardoor bij veganisten een vaak voorkomend probleem. Dit kan worden ondervangen door voedingssupplementen te gebruiken waarin vitamine B12 is verwerkt. Deze vitamine B12 in Cleanfoods B12 is geproduceerd door bacteriën en kan daarom worden gebruikt zonder het veganistisch principe los te laten. Het betreft een volledig natuurlijk opgebouwde zuigtablet, waarbij polysachariden (complexe natuurlijke suikerketens) zijn gebruikt als vulmiddel. B12 voor veganisten, het staat in schril contrast met elkaar. Door het zichzelf te ontzien van dierlijke voeding  krijgt deze groep geen B12 binnen via de voeding. De mens kan niet leven zonder vitamine B12. Veganisten zullen deze vitamine dus tot zich moeten nemen door middel van supplementen. De B12 van Cleanfoods is 100 % natuurlijk en zeer hoog gedoseerd. B12 voor veganisten, het is belangrijk voor veganisten om je regelmatig te laten testen op vitamine B12 waarden in het bloed. Dit om tekorten te voorkomen.  Je kunt deze test laten doen door een arts of door de eigen huisarts, de arts kan vaststellen of de B12 voor veganisten een tekort of voldoen vitamine B12 in haar of zijn lichaam heeft.

8 okt. 2015 23:01:30 door Supermens Vitaminen tekorten Afvallen en dieët Eten en drinken
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 11 tot 14 van 14 in totaal

  1. 1
  2. 2